Retül fit

Wij streven naar een optimale afstelling van uw racefiets en/of mountainbike om te genieten van optimaal rijcomfort. Naast comfort is een goede afstelling noodzakelijk om de kans op blessures te verminderen en de prestaties te bevorderen. Retül Fit is meer dan alleen een fietsfitting - het is een manier om meer te weten te komen over uw lichaam, de oorzaak van uw pijnklachten en kwalen en hoe een goede pasvorm u kan helpen uw fietsdoelen te bereiken.

Met behulp van 3D motion capture technologie meet het Retül systeem nauwkeurig elke graad van beweging en millimeter van de afstand, waardoor u en de fitter gegevens krijgen ter ondersteuning van de keuzes die tijdens het passen worden gemaakt voor uw fietsuitrusting en persoonlijke fietservaring.

Stap 1: Uw fitter begint met een fysieke beoordeling vooraf en houdt rekening met de beperkingen van uw lichaam, eerdere blessures en pijnen en wat uw doelen zijn op de fiets.

Stap 2: Vervolgens laat de fitter u op de fiets stappen (uw bestaande fiets of pasfiets) om LED-markers op 8 anatomische punten van uw lichaam te plaatsen. Deze LED-markets worden vervolgens gevolgd door het Retül Vantage Motion Capture-systeem. Het Retül Vantage systeem wordt gebruikt om real-time, driedimensionale gegevens van elke pedaalslag te verzamelen en zo een dynamische fit-ervaring te creëren.

Stap 3: De real-time dynamische gegevens worden verzameld in de Retül bike fit software, zodat de fitter naar de cijfers kan kijken, die bewegingsgraden weergeven die niet met het blote oog te zien zijn. Vervolgens worden er aanpassingen aan uw fiets gedaan op basis van de fit-gegevens, de bevindingen van de pre-fit fysieke beoordeling en uw doelen op de fiets. Dit kan ook aanpassingen aan de uitrusting omvatten, zoals schoenen, voetbedden, zadel, stuur, enz.

Stap 4: Zodra u en uw fitter uw definitieve fietspositie hebben bepaald, maakt de fitter een digitale kaart van uw definitieve fietsafstelling met behulp van de Retül Zin tool. De fietsgegevens en Zin tool metingen worden gegenereerd in een compleet rapport dat u op elk moment na uw bike fit afspraak kunt raadplegen.

Meer comfort

Ongeacht uw niveau van rijden is comfort van cruciaal belang om de tijd die u op de fiets doorbrengt vol te houden.

Voorkoming van blessures

De juiste houding houdt uw lichaam in lijn op de fiets en helpt blessures te voorkomen.

Prestaties

Een optimale positie verhoogt niet alleen het comfort, maar ook de kracht en het uithoudingsvermogen.

Boek een Retül